Klinikken

Husk at henvende dig ved skranken, når du ankommer
Når du ankommer til klinikken, skal du huske at skanne dit sygesikringskort i vores selvbetjeningsskanner eller henvende dig ved skranken og gøre opmærksom på din ankomst. Har du glemt dit sygesikringskort, skal du indtaste dit cpr-nummer på touch skærmen. Ellers kan lægen ikke se, at du er kommet.

Lidt om ventetider

Du kan desværre komme ud for, at der kan være ventetid i klinikken. Det kan være generende både for patienten og for lægen, og vi lover dig, at vi gør, hvad vi kan, for at man kan komme til til aftalt tid. Vi er dog overenskomstmæssigt forpligtet til at tage os af de alvorligste akutte sygdomme samme dag. Dertil sker det at patienter kommer for sent, hvilket sinker os yderligere, og sidst men ikke mindst kan behandlingerne trække ud over den planlagte tid. Kom derfor til tiden, tag evt. en god bog med, hvis ikke du vil benytte dig af de friske ugeblade, magasiner eller dagens avis.

Lidt om det gule sygesikringskort

Praktiserende læger eller speciallæger er private erhvervsdrivende, der sælger en vare. Lægens vare er den behandling eller ydelse, han leverer til patienten, som så skal betale for denne vare. I andre lande har patienterne en privat forsikring, de betaler til, og når patienterne så har brug for lægens ydelse, betaler deres sygeforsikring regningen til lægen. I Danmark har alle en sygeforsikring, som er betalt over skatterne og administreret af det offentlige. Den hedder Sygesikringen. Når patienten har fået en ydelse hos lægen eller speciallægen, skal patienten betale lægen ved at vise det gule sygesikringskort til lægen, som registrerer det elektronisk og således dokumenterer overfor Sygesikringen, at patienten har været der og fået en ydelse. Det gule sygesikringskort er altså en slags betalingsmiddel til sundhedsydelser. Derfor skal det vises hver gang du kommer hos lægen, ligesom du skal køre Dankortet igennem hos købmanden, når du har købt noget der. Det er altså ikke for at genere patienten…

sygesikring